Perspektívy demografického vývoja v Afrike - Macáková, Drahomíra
Ztrojnásobenie počtu obyvateľov Afriky v priebehu 40 rokov. Populačná explózia a jej dopad na zabezpečenie životných potrieb. Vplyv globalizácie a humanitárnej pomoci na zmenu demografického vývoja. Dopad vírusu HIV, eboly a malárie na africkú populáciu. Budúcnosť populačného vývoja - zmena k stagnácii a úbytku obyvateľstva v Afrike?