Vlastné zdroje krytia majetku - Novotná, Ľudmila
Vlastné zdroje krytia majetku sa označujú v účtovníctve ako vlastné imanie. Vlastné imanie tvoria: základné imanie, kapitálové fondy, fondy tvorené zo zisku, výsledok hospodárenia minulých rokov, výsledok hospodárenia bežného účtovného obdobia - ich stručná charakteristika. Vlastné imanie fyzickej osoby - podnikateľa.