Lidská důstojnost a sociální práce - Šrajer, Jindřich
Implikácia pojmu ľudská dôstojnosť do oblasti sociálnej práce. Aktuálnosť tohto pojmu v oblasti ľudských práv a bioetiky. Ľudská dôstojnosť je pre sociálneho pracovníka výzvou, aby vedel prijať seba samého a klienta v úcte, rešpekte a zodpovednosti. Základné predpoklady kvality práce sociálneho pracovníka.