Voľba nezosobášeného spolužitia v podmienkach sociálneho a situačného tlaku - Tydlitátová, Gabriela
Narastajúci výskyt kohabitácií u mladej generácie a uprednostňovanie pred priamym vstupom do manželstva je témou zasadenou do širšieho rámca zmien demografického, rodinného a partnerského správania v mnohých vyspelých krajinách. Makrosociálne i mikrosociálne príčiny a súvislosti.