Politický ekonomický cyklus a vyhľadávanie renty - Bačišin, Vladimír
Vzájomna spojitosť správania orientovaného na rentu (rent seeking behavior), alebo vyhľadávanie renty, a politických faktorov podnikateľského cyklu z hľadiska vzťahov volič – politik. V posledných desaťročiach sa začali do pojmu ekonomická renta zahŕňať všetky druhy obmedzení v ekonomickej činnosti: licencie, kvóty, obmedzovanie činnosti úradníkov a pod. To viedlo k objaveniu sa pojmu na rentu orientované správanie, alebo vyhľadávanie renty.