Problematika korupcie a jej kultúrne aspekty na pozadí novej inštitucionálnej ekonomickej teórie ako jeden z faktorov vzniku krízových stavov - Steinhauser, Dušan, 1988-
Identifikácia závislosti a trendov medzi korupciou a kultúrou, ako neformálnymi inštitúciami pomocou jednoduchej regresnej a korelačnej analýzy.