Modelovanie väzieb podsystémov v ekonomickom systéme - Goga, Marián
Teoreticky odvodená formálna podoba modelu ekonomického systému rozdeleného na dva podsystémy, pričom na ilustratívnom príklade je prezentovaná jeho využiteľnosť v rámci skúmania priamych a nepriamych väzieb v rozdelenom systéme. Tento typ modelu je možné využiť aj na analýzu väzieb pri väčšom počte podsystémov, čo vytvára samozrejme ďalšie väzby. Realizácia týchto analýz vyžaduje dostupnosť relevantných štatistických údajov.