Úroveň úmrtnosti na Slovensku a v Česku v európskom pohľade - Šprocha, Branislav
Analýza vývoja a postavenia Českej a Slovenskej republiky z pohľadu úmrtnosti v európskom priestore. Identifikácia hlavných podobností a rozdielov s demograficky vyspelými krajinami a porovnanie ich intenzity úmrtnosti z pohľadu veku, pohlavia a vybraných príčin smrti.