Markovove rozhodovacie procesy – optimalizácia voľby a alternatív pomocou lineárneho programovania - Reiff, Marian, 1978-
Stochastický rozhodovací proces s konečným počtom stavov, konkrétne optimalizáciou voľby alternatív pomocou lineárneho programovania. Optimálna stratégia, ktorá maximalizuje očakávané výnosy.