Úspešné projekty miest a obcí - hrady Budatín a Strečno už spája cyklotrasa - Brindzová, Zuzana
Cyklistický chodník spájajúci Budatínsky a Strečniansky hrad má byť súčasťou budúcej súvislej 32-kilometrovej cyklotrasy pokračujúcej až k Starhradu na brehu Váhu nad cestou medzi Žilinou a Vrútkami.