Vplyv zlúčení a splynutí na majetkovo-finančnú stabilitu podnikov - Kubričanová, Elena
Teoretické a právne vymedzenie zlúčení a splynutí spoločností. Analýza vplyvu zlúčení a splynutí na majetkovo-finančnú stabilitu skúmanej vzorky podnikov. Vývoj prekapitalizácie/podkapitalizácie spoločností. Vývoj ČPK (čistého pracovného kapitálu) v podnikoch, ktoré dodržiavali zlaté bilančné pravidlo počas celého sledovaného obdobia (2008-2013). Vývoj nekrytého dlhu v podnikoch, ktoré porušovali zlaté bilančné pravidlo počas celého sledovaného obdobia. Vývoj ČPK/nekrytého dlhu v podnikoch, ktoré porušili zlaté bilančné pravidlo po realizácii zlúčenia. Test primeranosti ČPK.