Lehoty na podanie Intrastat hlásenia - Válek, Juraj, 1981-
Spravodajská jednotka predloží Intrastat hlásenie do pätnásteho kalendárneho dňa po skončení sledovaného obdobia príslušnej pobočke colného úradu v elektronickej forme. Sledované obdobie pre Intrastat hlásenia je mesiac, v ktorom vznikla daňová povinnosť alebo bol tovar fyzicky prijatý alebo odoslaný, ale známe sú aj hlásenia v týždenných cykloch – tzv. čiastkové hlásenia. Spravodajská jednotka, ktorá je štvrťročným platiteľom DPH, tiež predkladá Intrastat hlásenia mesačne.