Súčasné trendy, prejavujúce sa vo vývoji občianskej spoločnosti na Slovensku - Brindzová, Zuzana
Vo vývoji tretieho sektora sa v súčasnosti prejavujú dva protichodné trendy. Existujú oblasti, v ktorých sa v posledných rokoch podľa expertov zvyšuje angažovanosť občanov. Typickým predstaviteľom tejto skupiny je oblasť komunitného rozvoja, zvyšovania kvality života prostredníctvom skrášľovania prostredia, rozvoja voľno časových aktivít, kultúry, vzdelávania a podobne.