Intrastat hlásenia - čo je predmetom - Válek, Juraj, 1981-
Pre systém Intrastat je tovarom všetok hnuteľný majetok vrátane elektrickej energie, plynu a vody. Súčasťou štatistiky obchodu medzi členskými štátmi EÚ sú informácie o tovare, ktorý má štatút Európskej únie a je v pohybe medzi členskými štátmi. Intrastat systém sa vzťahuje aj na tovary, ktoré prekročia vonkajšiu hranicu Európskej únie pri pohybe z jedného členského štátu do iného.