Komunitná filantropia a komunitné nadácie - Brindzová, Zuzana
Komunitnú filantropiu vo všeobecnosti možno charakterizovať ako uskutočňovanie neziskových a dobročinných činností na komunitnej úrovni – čiže medzi obyvateľmi rovnakého geografického alebo správneho územia (mesto, okres...). Ako už z názvu komunitnej nadácie vyplýva, jej hlavným cieľom je podpora aktivít v rámci komunity, vedúcich k zlepšeniu života jej členov na ohraničenom regionálnom území, ako je napríklad mesto či región.