Špirálový manažment - nový pohľad na riadenie organizácie - Plchová, Jana
Nové náročné turbulentné prostredie kladie pred manažment nové úlohy, na zvládnutie ktorých je možné efektívne využívať nové prístupy. Špirálový manažment je v našich podmienkach diametrálne nový prístup k manažmentu, ktorý vychádza z rešpektovania prírodných zákonitostí sprevádzajúcich spontánny rast živých aj neživých systémov. Umožňuje úspešne riadiť aj nie čisto ekonomické subjekty a to aj v turbulentnom prostredí. Namerané údaje dokazujú, že entropia je parameter, pomocou ktorého je možné merať s riadiť technický aj sociálny potenciál firmy a tým aj kvalitu jej výstupov.