Faktory ovplyvňujúce vznik a rozvoj tretieho sektora - Brindzová, Zuzana
Vznik a rozvoj tretieho sektora nie je možné vysvetliť prostredníctvom jednej hybnej sily. Tlaky na rozvoj neziskových a dobrovoľníckych organizácií prichádzajú minimálne z troch smerov. Povzbudenie a podpora neziskového sektora.