Podpora výzkumu v pojistné matematice je důležité téma - Lukášek, Josef
Veda v oblasti poisťovníctva a podpora vzdelávania v aktuárstve. Súčasná poistná matematika a jej aplikácia v praxi. Česká spoločnosť aktuárov (ČSpA), ktorá sa rozhodla podporiť vedu v poisťovníctve.