Poistenie kybernetických rizík - Medvec, Matúš
Elektronizácia a internetový fenomén majú za následok, že pravdepodobnosť kybernetického útoku v akejkoľvek z jeho podôb je často vyššia ako pravdepodobnosť poistnej udalosti, akou je klasická dopravná nehoda. Jedným z dôvodov je aj fakt, že počet osôb s prístupom k internetovým službám a technológiám je vyšší ako počet vlastníkov osobných motorových vozidiel. Štandardné poistné produkty síce poistenie kybernetických rizík poznajú, zväčša však v časti výluk z poistenia. To znamená, že poistné krytie pri klasických produktoch (napríklad pri poistení zodpovednosti za škodu a poistení majetku) nezahŕňa kybernetické riziká. Práve z dôvodu existencie tejto „diery na trhu“ sa vytvára nová oblasť poistenia, ktorou je práve poistenie kybernetického rizika.