Migration of health workers in the EU - Nováková, Michaela, 1977-
Migrácia zdravotníckych pracovníkov spôsobuje vážny globálny zdravotný problém, ktorý sa prejavuje vo všetkých aspektoch spoločnosti - štrukturálnych, politických i sociálno-ekonomických. Zamestnávatelia v prijímajúcich krajinách majú zase nedostatok odborníkov, a tak môžu získať mozgy z iných krajín.