Ekonomika sa na rasu a pôvod nepýta - Kačalka, Ľuboslav
Nezanedbateľný ekonomický prínos imigrantov. Prisťahovalci v USA. Vtiahnutie imigrantov do pracovného procesu dlhodobo vedie k zvýšeniu produktivity a konkurencieschopnosti. Slovensko starne. Rozlišovanie ekonomických migrantov a utečencov. Kvóty na utečencov. Daňové špekulácie. Podiel imigrantov v nových firmách v USA.