Forex, největší trh v rámci finančního systému - Hartman, Ondřej
Menový trh alebo forex (foreign exchange) medzinárodný devízový trh, je skutočným základom pre tok svetového kapitálu a vďaka svojej decentralizácii môže byť k dispozícii takmer nonstop. Najväčšie obchodné a finančné centrá a liberalizácia finančných trhov.