Důsledky změn v postavení Evropské unie, USA a zemí BRIC v globální ekonomice - Malý, Jiří
Vývoj a porovnanie veľkosti ekonomík rôznych krajín sveta a ich zoskupenia. Vývoj verejného dlhu a vonkajšia ekonomická (ne)rovnováha, úloha eura a amerického dolára. Čínske ambície erzus americká hegemónia, hlavné línie svetového (ekonomického) konfliktu.