Možnosti privátní zajištění vězeňského systému deklarované na případu českého vězeňství - Juříček, Petr
Širšie poňatie privatizácie väzníc, analyzuje vhodnosť participácie súkromných partnerov do kľúčových oblastí, ktorými sú bezpečnosť, reedukácia, logistické služby, zamestnávanie a lekárska starostilivosť odsúdených osôb. Vhodnosť outsourcingu v oblasti väzenstva.