Aktívne a pasívne príjmy fyzickej osoby z hľadiska dane z príjmov, DPH a odvodov - Furmaník, Peter
Vďaka internetu a najmä rôznym on-line trhoviskám či komunitám môžu v súčasnosti slovenskí podnikatelia dosahovať svoje príjmy od odberateľov z celého sveta. Atraktívnymi sú najmä príjmy, ktoré podnikatelia označujú resp. považujú za pasívne, a to aj z daňového hľadiska. Spravidla ide totiž o následný predaj už vytvorených a nehmotných produktov – fotografií, šablón, eBookov, on-line kurzov a videí či mobilných aplikácií. Kombinácia aktívnych a pasívnych príjmov fyzickej osoby má však svoje súvislosti ohľadne dane z príjmov, ako aj dane z pridanej hodnoty či poistných odvodov. Základné pravidlá, otázky ako aj niekoľko prípadových štúdií z praxe zameraných na autorov nehmotných produktov.