Čína plánuje další megalomanské dopravní projekty - Novotný, Radek
Plánovanie ďalšej obchodnej a dopravnej infraštruktúry v Číne. Prvá zóna voľného obchodu v Šanghaji otvorená v r. 2013. Investície do letectva. Výstavba tzv. aeromiest. Žlezničné spojenie do Ruska a do Európy. Poľská a maďarská dohoda. Výstavba železničnej trate pod Mount Everestom. Veľkolepé projekty v Južnej Amerike. Vlaky cez Amazóniu. Investície do výstavby ciest, železníc, letísk, bytov a skladov v Číne. Dlhy - hlavné riziko ďalšieho rozvoja čínskej ekonomiky.