Lidé pečující o své blízké snadno ztrácejí práci - Kejhová, Hana
Starostlivosť o blízku osobu a problémy s ňou súvisiace. Práca a status rodiny. Práca na čiastočný úväzok. Znižovanie životnej úrovne. Pomoc rodiny a okolia so starostlivosťou o závislú osobu. Nedostatočné poradenstvo a orientácia v systéme. Vyššie vzdelanie a úplná rodina zlepšuje situáciu. Zmena ekonomického statusu. Psychologické aspekty zapojenia na trhu práce. Kto pomôže a s čím.