Dlhodobý hmotný a nehmotný majetok v účtovníctve štátnych rozpočtových organizácií - Wittgruberová, Adriana
Majetok organizácie je základným nástrojom, prostredníctvom ktorého napĺňa svoje ciele a zabezpečuje úlohy. Súčasne je rozhodujúcim ukazovateľom stability a majetkovej pozície organizácie. Stav a pohyb majetku je jednou zo skutočností, ktorá je predmetom vedenia účtovníctva a dôležitou informáciou pre kvalifikované rozhodovanie manažmentu organizácie, ale aj potenciálnych investorov, resp. partnerov.