Zmeny obchodnej politiky EÚ voči Ukrajine pod vplyvom geopolitických zmien - Bebiaková, Dáša
Proces integrácie Ukrajiny do EÚ. Spolupráca EÚ a Ukrajiny na základe uzatvorených dohôd. Prehĺbenie vzťahov EÚ - Ukrajiny na základe asociačnej dohody EÚ a DCFTA. Cieľom asociačnej dohody je vytvorenie politického a ekonomického zblíženia ako aj rozvoj voľného obchodu medzi EÚ a Ukrajinou. Význam asociačnej dohody a DCFTA (Dohody o prehĺbenej a komplexnej zóne voľného obchodu medzi EÚ a Ukrajinou).