V krásnej škole sa deti lepšie učia. Vo Fínsku - Suchý, Daniel
Škola vo Fínsku ako aktívna a otvorená základňa vzdelávania, kultúry a športu. Škola v druhom najväčšom fínskom meste Espoo - obývačkou celej štvrte. Architektonická kvalita škôl. Podpora tvorivosti. Sloboda učiteľov vo výučbe. Veľká spoločenská prestíž učiteľov. Spoločenské centrum štvrte. Na školách nešetria. Environmentálny projekt roka.