Beyond Poverty in Romania: An Analysis of Household - Level Factors of Poverty and Precarious Prosperity - Precupetu, Iuliana
Rumunsko je jednou z najchudobnejších krajín v Európskej únii, s vysokou mierou relatívnej chudoby, vysokou mierou materiálnej deprivácie a nízkymi príjmami. Demografické atribúty a faktory, ktoré majú vplyv na chudobu alebo neistú prosperitu určitých vrstiev obyvateľstva v Rumunsku.