Vývoj cestovního ruchu, znaky a perspektivy moderního masového turismu - Rux, Jaromír
Analýza jednotlivých etáp vývoja turizmu od prototurizmu až po moderný turizmus. Zmeny v ponímaní turizmu po druhej svetovej vojne. Perspektívy turizmu v kontexte ďalšieho rozvoja ľudskej spoločnosti.