Cityness and informativeness of the emerging informational cities in Japan - Fietkiewicz, Kaja J.
Výskum v moderných japonských mestách: metóda etnografického prieskumu a využitie zakotvenej teórie. Hodnotené faktory charakteru mesta: informácia, komunikácia, transakcia, integrácia a participácia (cityness) a pracovný trh, heterogenita spoločností (so zreteľom na vedomostnú a informačnú ekonómiu), vedomostné výstupy a úroveň e-government - elektronickej správy lokálnou vládou (informativeness).