Prečo Československo odmietlo Marshallov plán - Lehuta, Michal
Pohľad do histórie po druhej svetovej vojne. Marshallov plán - európsky program obnovy. Trumanova doktrína. Vplyv Moskvy na postoje v Československu. Udržanie bezproblémových vzťahov so ZSSR. Silné miestne proruské postoje. Najväčší prijímatelia pomoci z Marshallovho plánu.