From financial integration to sudden stops? New evidence from EU transition countries - Globan, Tomislav
Vzťah finančných ukazovateľov prílevu kapitálu a aktuálnou situáciou v integračných procesoch finančných trhov v strednej a východnej Európe s trhmi pôvodných členských krajín. Vysoká volatilita na finančných trhoch SVE krajín po zastavení integrácie. Význam finančných zložiek v kapitálových tokoch a nutnosť fiškálnej disciplíny v politikách krajín SVE. Úloha inštitucionálnej kvality, vládnej transparentnosti a vymožiteľnosti práva.