Ekvivalentnosť teksta-istočnika i jego perevoda - Seresová, Katarína, 1967-
Ekvivalencia východiskového textu s prekladom. Problematika prekladu textu. Forma, obsah, význam a funkcia východiskového textu a prekladu.