Nebezpečenstvá prepisovania dejín - Škvrnda, František
V meniacich sa politických pomeroch sa aj na Slovensku písali dejiny druhej svetovej vojny rozličnými spôsobmi. Krátky popis priebehu druhej svetovej vojny. Partizánske hnutie vo viacerých okupovaných štátoch. Vylodenie v Normandii. Základné poučenie z najkrutejšej vojny.