Bude nová vojna na Blízkom východe? - Škvrnda, František
V 20. storočí sa súčasné územie Jemenu v dvoch častiach - severnom a južnom - dlho vyvíjalo rozdielne. V roku 1990 sa vytvorila zjednotená Jemenská republika. V roku 1994 sa začala občianska vojna. Súčasný Jemen patrí k chudobným štátom. Povstanie zajdíjskych šiitov na severe Jemenu.