Možnosti zmiernenia rizík spojených s výkyvmi cien potravín a poľnohospodárskych produktov - Masár, Ivan
Výrazné kolísanie cien, ktoré neodráža základné trhové princípy, vytvára neistotu a zvyšuje riziko pre prvovýrobcov, obchodníkov, spotrebiteľov aj vlády. Rast a kolísanie cien poľnohospodárskych komodít ovplyvňuje mnoho faktorov. Opatrenia na zníženie neistoty na trhu a vyrovnanie extrémnych cenových odchýlok.