Poskytovanie služieb do tretích štátov z pohľadu DPH v roku 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Ak platiteľ alebo osoba registrovaná pre daň podľa zákona o DPH dodá služby pre podnikateľov z tretích štátov, je miestom dodania tretí štát, to znamerná, že tieto služby nepodliehajú dani v tuzemsku. Na rozdiel od služieb, ktoré sú dodané do iného členského štátu, pri dodaní služieb do tretieho štátu nie je potrebné podávať súhrnný výkaz. V daňovom priznaní sa tieto služby tiež neuvádzajú. Praktický príklad.