Ručenie za daň v praxi v roku 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Ručenie za daň z pridanej hodnoty je možné aplikovať len na dodanie tovaru alebo služby v tuzemsku a vzťahuje sa na uskutočnené dodania a platby prijaté pred uskutočnením dodania tovaru alebo služby. Daň uvedenú na faktúre, ktorú dodávateľ v lehote splatnosti neuhradil alebo uhradil len jej časť, je povinný uhradiť platiteľ, ktorý ručí za daň. Príklady z praxe.