Ústavnoprávny princíp zákazu retroaktivity vo vzťahu k prechodným a záverečným ustanoveniam novelizovaného Občianskeho súdneho poriadku - Magurová, Hana, 1986-
Problematika vzťahu zákazu retroaktivity a predchodných záverečných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku (z. č. 99/1963 Zb. v znení novely č. 384/2008 Z. z. účinnej od 15. októbra 2008).