Vitajte v Nemecku! - Pressburg, Adrian Peter
Súčasná utečenecká vlna - najväčšia v Európe od skončenia druhej svetovej vojny. Nedôvera obyvateľstva EÚ voči masovej vlne prisťahovalectva. Utečenci zo Sýrie - najpočetnejšia skupina. Nemecko ako cieľová stanica. Prerozdeľovanie migrantov medzi členskými štátmi na základe záväzných kvót.