Vyšehradská štvorka podržala Orbána - Pressburg, Adrian Peter
Premiéri V4 na summite v Prahe odmietli návrh, ktorý má za cieľ zavedenie povinných kvót na prijatie utečencov. V4 prijme migrantov iba na základe dobrovoľnosti. V4 podržala úsilie maďarského premiéra V. Orbána o posilnenie spoločnej schengenskej hranice.