Komunikatívna kompetencia - Stradiotová, Eva, 1963-
Komunakítvna kompetencia z pohľadu niektorých autorov. Lingvistický termín, ktorý sa týka nielen gramatických vedomostí, ale aj spoločenských vedomostí hovoriaceho alebo počúvajúceho, ktorý musí vedieť ako sa má správne vyjadrovať.