Princípy testovania univerzitných študentov - Pašková, Hana
Testovanie je najobvyklejšou metódou kontroly, ktorá má za cieľ zistiť, či študenti dosiahli požadovanú úroveň jazykových zručností a zároveň je pre študentov ako aj učiteľov zdrojom spätnej väzby poskytujúcej informácie o dosiahnutom pokroku. V príspevku sú analyzované faktory podmieňujúce kvalitu testovania a charakterizované výhody a obmedzenia vyplývajúce z testovania využitím komunikačno-informačných technológií.