Konsolidovaná účtovná závierka – účtovné operácie - Petrášová, Tatiana
Kto má povinnosť zostavovať konsolidovanú účtovnú závierku určuje ust. § 22a zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, v zmysle ktorého ju zostavujú správca kapitoly štátneho rozpočtu, obec/vyšší územný celok a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie alebo dcérske účtovné jednotky na základe ich individuálnych závierok. Ilustračné príklady.