Započítanie pohľadávok - Gášpárová, Eva
Jednou z možností zániku vzájomných pohľadávok a záväzkov medzi dvoma partnermi je aj ich vzájomné započítanie. Započítanie je formou bezhotovostného vyrovnania, ktoré sa nevykoná skutočným plnením ale odpočítaním vzájomných pohľadávok a záväzkov veriteľa a dlžníka.