Finančný prenájom z hľadiska dane z príjmov - Vanková, Lucia
S účinnosťou od 1. 1. 2015 došlo v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. k zásadnej zmene v ustanoveniach upravujúcich finančný prenájom. Upravili sa podmienky finančného prenájmu na účely ZDP a zmenil sa aj spôsob odpisovania takto obstarávaného hmotného majetku. Tieto zmeny sa podľa prechodného ustanovenia § 52 ZDP uplatnia aj pri nájomných zmluvách s dojednaným právom kúpy prenajatej veci uzatvorených od 1. januára 2004 do 31. decembra 2014.