Desať základných povinností platiteľa dane z pridanej hodnoty - Furmaník, Peter
Prvoradou povinnosťou platiteľa dane z pridanej hodnoty je uplatňovať k predmetným dodávkam daň z pridanej hodnoty a odvádzať ju štátu. V súvislosti s ňou sa však na postavenie platiteľa DPH vzťahuje celý rad ďalších, spravidla administratívnych povinností.